Werkzaamheden

AANLEG, ONDERHOUD EN RENOVATIE

Hoe moet een tuin er uit komen te zien?
Aanleg, onderhoud of renovatie van een tuin, deze zaken zijn bepaald geen kinderspel.
Vertrouw uw tuin daarom toe aan de vakman!

Aanleg
Voordat Bellis zonder kosten of verplichtingen een schetsontwerp maakt, moeten eerst alle wensen van de klant op een rijtje zijn gezet. Zelfs bij voortuintjes van een paar vierkante meter groot zijn er toch nog heel wat mogelijkheden.

Bepalend is op welke manier de ruimte in de toekomst zal worden gebruikt, en wat de sfeer is die de inrichting en de beplanting uit moet stralen.

Wordt de tuin het domein van ravottende kinderen?
Of wil de eigenaar er in alle rust kunnen genieten van de zon en bloeiende planten?
Moet de natuur in de tuin worden gehaald, bijvoorbeeld met geurige bloeiers die vlinders lokken, of planten met zaden en bessen die veel vogels aantrekken.
Moet de tuin een vertrouwde sfeer ademen met Engelse rozenperken, Provençaalse lavendelbedden, of juist een exotische aanblik bieden met een oosterse waterpartij ?
Dit alles behoort tot de mogelijkheden.

Het is in alle gevallen nuttig rekening te houden met de bestaande omstandigheden.
Beslaat de tuin een lap nieuwbouwgrond of is het een te renoveren erf, waar wellicht nog karakteristieke bomen of andere elementen te vinden zijn die in een nieuw plan passen?
Waar valt het meeste zonlicht binnen? En is er een fraai uitzicht om rekening mee te houden? Licht de tuin bijvoorbeeld aan water en wilt u vanaf een vlonderterras genieten van langsvarende watersporters?

Een dergelijke opsomming van vragen is natuurlijk eindeloos uit te breiden. Waar het om gaat is dat er uiteindelijk een duidelijk pakket met wensen en verlangens overblijft.
Aan de hand daarvan maakt Bellis een eerste ontwerp. En dat kan vervolgens uitmonden in een definitief tuinplan, met duidelijke afspraken over prijzen en het moment waarop het project wordt gerealiseerd.

Onderhoud
Naast de verzorging van seizoensbeurten of een tuinbeurt kunt u bij ons ook terecht voor onderhoud van uw tuin. Wij kunnen uw tuin het hele jaar verzorgen. Dit houd in dat met regelmaat wordt gewied, gemaaid en gesnoeid . Ook het schoonhouden en onkruid vrijhouden van uw bestrating zit in dit pakket.

SIERBESTRATING

Decoratief en praktisch
De decoratieve waarde is bij ons een belangrijk aspect van een tuinontwerp. Een tuin moet meer zijn dan alleen een grasveldje en beplanting. Net als bij tuinafscheidingen wordt in de bestrating het praktisch nut verenigd met het verfraaien van het geheel. Als de beplanting en de bestrating nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd zal het totaal daarvan een lust voor het oog zijn!

Terrassen
De keuze van uw sierbestrating bepaald uiteindelijk ook het uiterlijk van uw terras. In combinatie met de vorm van het terras en de plantenkeuze en eventuele waterpartijen zijn de mogelijkheden onbeperkt. Wij hebben een ruime ervaring met het aanleggen van terrassen en kunnen u eventueel ook adviseren over de inrichting daarvan. U moet hierbij denken aan de plantenkeuze, maar ook bijvoorbeeld aan het tuinmeubilair.

VAKANTIESERVICE

Costa Brava, de Provence , Drente of Texel?
Van uw welverdiende vakantie mag u genieten.
Heerlijk luieren aan het strand, wandelen in de natuur, uitrusten en nieuwe energie op doen.

Als u thuis komt?
Meteen de tuin in om onkruid te wieden, uitgebloeide bloemen te verwijderen, het gazon te maaien.............. weg en vergeten is de vakantie rust.
Laat als u langdurig van huis bent uw tuin verzorgen door Bellis hoveniers. U geeft op welke data u weggaat en thuis komt en de hoveniers van Bellis verzorgen uw tuin. Er wordt gesnoeid, gemaaid, uw haag geknipt en zonodig bij droog weer water gegeven aan de beplanting.

Een verzorgde tuin werkt inbraakpreventief en voor u is het een heerlijk thuiskomen.